Omschrijving

Ursula Cityliving ligt in het centrum van Roermond, tussen de Voogdijstraat, de Godsweerderstraat, de Begijnhofstraat, de Jo Hansenstraat en de Dionisiusstraat. Op de locatie van het voormalige klooster van de Zusters Ursulinen en het St. Ursula Lyceum.

Ursula Cityliving beschikt over 350 fraaie appartementen. De unieke centrale plek in het centrum maakt dat er veel voorzieningen onder handbereik zijn; zoals de sfeervolle binnenstad van Roermond, met gezellige cafes en terrasjes, het Designer Outlet Center, het casino en de bioscoop.

Ook het NS-station en  verschillende bushaltes liggen op loopafstand. Er is een tweelaagse parkeergarage aanwezig voor de bewoners. Uitvalswegen richting Maastricht, Venlo, Eindhoven en Düsseldorf (DU) zijn binnen enkele autominuten te bereiken.

Verrassend aan deze centrumlocatie is de aanwezigheid van een enorme binnentuin! Deze tuin is bestemd voor gezamenlijk gebruik, en is onlangs volledig vernieuwd. Door de parkachtige aanlegging, met aanwezigheid van een jeu-de-boules baan, is het hier prettig recreëren. Er zijn fietsenstallingen; zowel in de ondergrondse parkeergarage en in de binnentuin.

Woningen

Het grootste deel van de woningen bestaat uit gelijkvloerse woningen maar daarnaast zijn er ook maisonnettes beschikbaar. Alle woningen zijn voorzien van 1-, 2-, 3- of 4 slaapkamers. Door renovatie van de keukens, badkamers en toiletten voldoen de appartementen aan de hedendaagse normen. De keukens worden uitgevoerd in een witte hoekopstelling, en worden tevens voorzien van een afzuigkap.

De volledig betegelde badkamer wordt voorzien van een douche met cabine, designradiator en wastafel. Het toilet is veelal separaat gelegen en wordt uitgevoerd in een zwevende uitvoering. Uiteraard mag ook een prettige buitenruimte niet ontbreken; alle appartementen hebben een balkon, loggia of zelfs een tuin!

Ligging

Doelgroepen

Van de 350 appartementen zijn er 58 op de begane grond ontwikkeld, waarvan een gedeelte door zorgpartijen wordt gehuurd. Een van deze partijen is Proteion, die ook een gezamenlijke ontmoetingsruimte uitbaat, waar alle bewoners gebruik van kunnen maken.

Daarnaast is het complex uitermate geschikt voor alleenstaanden of samenwonende stadsbewoners die graag wonen in het centrum van de stad en kiezen voor een stads leven met alle gemakken en centrale voorzieningen onder handbereik, maar die ook betaalbaar of flexibel willen wonen. De kale huurprijzen variëren tussen de EUR 450,- en EUR 750,-  per maand.